Kusadasi este una dintre perlele rivierei turcesti a Marii Egee, alaturi de statiunile Bodrum si Marmaris.
Fiind una dintre cele mai populare statiuni din Turcia, Kusadasi a devenit o destinatie preferata de vacanta pentru turistii romani care au multiple variante de transport pana la destinatie, incepand de la cursele charter saptamanale cu autocare, zborurile charter cu avion care aterizeaza pe aeroportul Dalaman si de unde turistii sunt transferati catre Kusadasi, Bodrum sau Marmarissau chiar cu masinile personale.
Hotelurile din statiunea Kusadasi ofera diverse facilitate in concordant cu categoria lor, majoritatea oferind inca cazare in camera cu aer conditionat si televizor, si posibilitati de agreement la piscina, bar si restaurant. Hotelurile de patru si cinci stele ofera si facilitate SPA, gradini foarte frumos amenajate, si chiar Aqua Park propriu ca in cazul hotelului Aqua Fantasy, sau acces la un parc acvatic invecinat din hotelul Pine Bay.
Numeroasele plaje cu nisip fin (Long Beach, Ladies Beach, Town Beach) rasfata turistii sub razele soarelui iar seara orasul isi deschide portile catre viata tumultoasa: terase, restaurante, misterioase cluburi de noapte sau aventura unei incursiuni in numeroasele magazine si bazaruri.
Seara totul capata un aer magic atunci cand luminile din port se aprind si zeci de vapoare, salupe, yahturi dispar in noapte undeva intre mare si cer, iar o plimbare pe malul marii poate incheia cu success o zi minunata.
Clima mediteraneana cu veri foarte calde si ierni blande, favorizeaza un lung sezon turistic in care oaspetii se pot bucura atat de atractiile statiunii cat si de numeroase locuri istorice apropiate cum ar fi orasul antic Efes, Casa Sfintei Fecioare Maria, Cetatea Milet, Cappadocia, Pamukkale.
Istorie, soare, mare si aventura cumparaturilor….totul la o vacanta de neuitat in KUSADASI.