Insula Mallorca
Mallorca, perla insulelor Baleare alaturi de Ibiza si Menorca, este recunoscuta pentru diversitatea locurilor si combinatia perfecta intre frumusetile natural, obiective istorice si artistice si posibilitatile de shopping. De la plajele din sud adapostite in golfuri cu nisip fin la costele nordice abrupt si preferate de vedete si de la plantatiile de maslini si migdali din sud la varfurile muntilor din central insulei turistii sunt incantati sa descopere pas cu pas in Mallorca o destinatie turistica foarte complete si manageriata profesionist gratie celor peste cincizeci de ani de traditie.
Insula Mallorca a fost descoperita ca si destinatie turistica incepand cu anul 1920 si preferata atunci mai ales de artisti. In 1950 a aterizat primul zbor charter pe un mic aeroport din Mallorca si de atunci locul a devenit treptat un pol turistic in Europa.
Multe celebritati au resedinte de vacanta in Mallorca incepand chiar cu familia regala a Spaniei care are o resedinta de vacanta in aceasta frumoasa insula.
Statiunile faimoase insirate pe plaja nisipoasa din sudul insulei Ca’n Pastilla, El Arenal, Cala Mayor, Sant Agustí, Magalluf atrag anual sute de mii de turisti de toate varstele, tineris foarte tineri dornici de distractie , cupluri dar si familii cu copii si chiar seniori, pentru toti reusind in mod remarcabil sa asigure tot confortul unor vacante perfecte.
Palma de Mallorca, cunoscuta capital a insulei, poarta marca trecutului sau istoric si artistic si pentru ca mari artisti ca Dali, Picasso si Gaudi si-au purtat pasii si s-au lasat inspirati de aceasta insula.
Catedrala La Seu, Castelul Bellver, Palatul Regal si in general orasul vechi, vestit si pentru viata de noapte si magazinele de bijuterii si suveniruri atrag turistii ca un magnet si fac din Palma principala atractie a insulei.